Nieuws Banner

Zonderik op de website van de gemeente Zonhoven

Zonderik op de website van de gemeente Zonhoven

Zonhoven heeft er een nieuw streekbiertje bij... een heel lekkere tripel met nagisting op fles: Zonderik.

Als resultaat van het idee 'laat ons eens een nieuw streekbier ontwikkelen' en na een geslaagd brouwweekend in de thuisbrouwerij van Jessenhofke is de Zonderik ontstaan.

Luc Van Esch (Columbus Management / AD Delhaize) nam het initiatief om het bier verder te ontwikkelen in de Proef Brouwerij van Lochristi. Een jaar later is het bier reeds beschikbaar. Het is een Belgische Tripel met nagisting op fles geworden. Er worden verschillende kruiden en honing gebruikt en bevat 8% alcohol. Aan het bier wordt een verhaal gekoppeld dat volledig aan Zonhoven is gelinkt.

Het verhaal:
De Zonderik is een beekje op de Wijvenheide kort aan het Heidestrand. Het verhaal zelf speelt zich af op en rond de Holsteen. Het bier wordt er gebrouwen door de "Holsteenbrouwers" (zie etiket). Het wordt gebrouwen op basis van lokale ingrediënten: honing bv. is een ingrediënt van het bier, wat verwijst naar de heide. De Teuttrollen ontdekken het bier en willen het recept stelen… zal het hen lukken?

De Zonhovense striptekenaar Geert De Sutter, zet het verhaal bedacht door Luc Van Esch om om in een strip: er werden mythische figuren gecreëerd die in de prehistorie al bier maakten. De figuurtjes zijn op het etiket gezet en er zijn papieren tafelonderleggers gemaakt waarop het stripverhaal te volgen is. In de toekomst komt er waarschijnlijk een ingebonden strip.

Bron: www.zonhoven.be

Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro

Comments