Informatie over Zonderik

Belgische Tripel & Dubbel Donker Heerlijk Plezierbier

Zonderik is méér ... Zonderik dé Belgische goudblonde TRIPEL, DUBBELE DONKERE met 8° Alc. van hoge gisting met nagisting op fles, er is ook nog de 10° ZonderiX. Een zacht kruidig , doch vurig en pittig, heerlijk plezierbier. Nieuw sinds de zomer 2012 is onze Zonderik100 met 100% Belgische hop, 4 granen en 7% Alc.

Zonderik Likeur met Hasseltse Jenever is een Heerlijke en Eerlijke 40° tongstreling. Onze Zonderik Echte Bierworstjes zijn dé snack bij uitstek, bereid met minstens 1% Zonderik Tripel en Dubbel Donker bier. Ontdek ook ons assortiment Zonderik Pralines van Zonderik Likeur met Hasseltse Jenever en het Ambachtelijk Zonderik Hoeveijs met roomboter en karamel van bier …

De uitzonderlijke smaak van de Zonderik bieren ontstaat door een fijne kruidensamenstelling en uitgekiende ingrediënten. Gerstemout, caramout, golding en saaz, koriander, komijn, karwij, kandij, honing en lagering met heavy toasted oak maken van de Zonderik en verrassende, onvergelijkbare doch herkenbare eerlijke tripel ...

Zonderik Likeur is onze uiterst smaakvolle Likeur met Hasseltse Jenever en dankt zijn verfijnde smaak aan de perfecte combinatie van zuiver gedistilleerde Hasseltse Moutwijn met infusie van hop, geroosterde eik en koriander. Een toets van honing zorgt voor de zachteafdronk. Zonderik Likeur is tevens uitermate geschikt voor de bereiding van de meest uiteenlopende Cocktails & Smoothies. Puur natuur met een blokje ijs of In the mix, Zonderik Rocks.

Limburgse Biervrienden (Ronny): "Een volwaardige kruidige en fruitige tripel die zonder meer door velen zal gesmaakt worden."

Dirk & Saskia (Proefbrouwerij): "Proficiat Luc, wat een mooie voorstelling! Héél sjiek Luc! Dank je!"

Stefan Mathuvis (Quality Management Advies): "Ik zou het zeker in huis nemen als vervanging voor Duvel omdat het iets zoeter smaakt"

Steyn Schraepen (Vlaamse Entertainer): "Mijn (te) hoge verwachtingen zijn echt ingelost! proficiat...."

Johan Segers (Cuisine d'été): "Eerste reactie was verbazing van smaak, souplesse, stevig en toch erg vlot. Indrukwekkend mooi bier"

Saskia Beckers (The Century HOTEL - RESTAURANT - GRAND CAFE): "Amai dat was een lekker biertje, Pittig, hoppig en zure toetsen en met een zoete nasmaak, heel lekker de Zonderik. Mmmmmmmmm…"

Zonderik Bierkaartje

De 'Zonderik' is het nieuw en origineel Belgisch bier met historische achtergrond. Verwacht meer dan het zoveelste etiketbiertje. Zonderik een eigen concept- en receptbier. De 'Zonderik' is herkenbaar, fruitig, vol in de mond, pittig en zachtbitter met vlotte afdronk, maar vooral een bier met pit en karakter, gebrouwen volgens eigen recept met speciale ingrediënten.

De lancering heeft meer dan 6 maanden vertraging opgelopen wegens oppositie aangetekend door Carlsberg, op het eigenlijke merk 'Holsteenbier'. Carlsberg had blijkbaar een probleem met het merk 'Holsteenbier' omdat zij een 'Holsten Pils' in Denemarken brouwen. Ondertussen zijn we zeer tevreden met de nieuwe naam die we als BeNeLux merk vastgelegd en verkregen hebben. 'Zonderik' past perfect in het verhaal en bekt ook nog lekker. Een krachtige naam voor een sterk en pittig bier.

De Zonderik is op de markt gebracht door Columbus Management BVBA, Luc Van Esch de brouwheer en wordt deels gebrouwen in de Proefbrouwerij te Lochristi. De Zonderik is vandaag reeds te koop via Columbus Management BVBA, uiteraard in diverse drankenhandels, alsook bij verschillende locale HoReCa zaken. De Zonderik is beschikbaar voor iedereen.  De nieuwe Zonderik100 met 100% Belgische hop en 4 Granen brouwen we in Limburg bij Brouwerij Anders in Halen. Ondertussen brouwen we ook de Zonderik Tripel en Zonderik XII volledig in Limburg.

Heeft U interesse contacteer onderstaande voor meer info.  

Alle info : Zonderik - Columbus Management BVBA, Luc Van Esch 0479/594767

Met ondersteuning en medewerking van de Gemeente Zonhoven en de toeristische dienst.

Het Schepencollege van Zonhoven heeft beslist de Zonderik alle kans te geven en hem actief te promoten. De Zonderik zal geschonken worden tijdens zittingen, voorstellingen en bij festiviteiten. Wij zijn zeer blij met deze erkenning en kijken uit naar een langdurige en vruchtbare samenwerking. Ook zal de Zonderik op het VVV kantoor aangeboden worden en meegenomen worden op grensoverschrijdende missies. Wist je dat? De Zonderikbeek echt bestaat en vandaag nog op de grens ligt tussen Zonhoven en Zolder, recht tegenover het Heidestrand, dat Jessi een vinstermik is die Zonderik in Hasselt heeft gevonden. Wordt vervolgt...

Stroomafwaarts krijgen we de bijval en ondersteuning van de gemeente Heusden-Zolder, gelegen in de Zonderikbeek vallei midden in de Wijers, waar de Zonderik en Bolderiaan elkaar ontmoeten.

De Zonderikbeek vloeit dan verder richting Hasselt, Abdij van Herkenrode ...

 

De oorsprong van de naam Zonderik

Zonderik: De waternaam Son treedt ook op in de Helchterense gehuchtnaam Sonnis, met reductie van het tweede lid uit Sonhees(16), resp. uit Sonuwehees: in het laatste geval ter aanduiding van een bebost gebied op de grens van Zonhoven, met name de Roosterbeekvallei; geografisch kan deze verklaring voldoen. De betekenis van Sonuwe is te omschrijven als: water- of moerasland aan de waterloop de Son. Son zou daarom wel eens de oudere naam voor Roosterbeekkunnen zijn. Deze hypothese wordt ondersteund door twee toponymische feiten: De samenstelling van de waternaam Son en raak ‘strook grond’ benoemt hooilanden aan de Son = Roosterbeek. Men vermeldt ook dat de Zonderikbeek in Stokrooie (Zolder) in de volksmond Roosterbeek wordt genoemd. In 1787 vermeld als Sonraks Beeke. De ontwikkeling van son-raak tot zonderik is normaal, met verdoffing van het tweede lid en -d-epentese. 

Zonderik wordt, volgens origineel en aangeleverd recept, gebrouwen door de Proefbrouwerij voor de Zythos erkende Limburgse Bierfirma - Zonderik/Columbus. Zonderik Tripel bevat Komijn, Koriander, Karwij, Kandij, Honing en is gelagerd met medium toasted oak. Zonderik Dubbel Donker heeft als basis dezelfde beproefde receptuur maar bevat meer Caramout en Donkere Kandij. De nieuwe Zonderik100 gebrouwen bij Brouwerij Anders in Halen is eenvoudiger door de beperkte ingrediënten (geen kruiden, geen honing en geen lagering met eik) maar minstens even verrassend door het gebruik van 100% Belgische hop en de 4 granen. Door de hoge saturatie is Zonderik100 enken op fles beschikbaar.

Na verschillende degustaties, smaaktesten, proeverijen, evenementen en een massa feedback hebben we de karakteristieken van onze Zonderikbieren kort maar krachtig samengevat. Het beantwoordt volledig aan wat we met de Zonderik voor ogen hadden.

Naam van het Bier: Zonderik Tripel

Alc.Vol%: 8%
Kleur: Goudblond
Soort: Complexe, ongefilterde Tripel met nagisting op fles - houtgelagerd
Geur: Fruitig (esters afkomstig van de gist: banaan), kruidig
Smaak: Zachte  na-bitterheid,  kandij , komijn,  hout (eik - vanille), volmondige - maar toch doordrinkbare tripel
Nasmaak: Honing en houttoets - hopbitterheid

16,8° Plato - 25 EBU - 20 EBC

Naam van het Bier: Zonderik Dubbel Donker

Alc.Vol%: 8%
Kleur: Donkerbruin, rode schijn
Soort: Dubbele Donkere, ongefilterd, met nagisting op fles - houtgelagerd
Geur: Fris kruidig, komijn
Smaak: Mooie bitterheid, uitsluitend Munich en Cara mout, karamel met tikkeltje alcohol, botermals, biscuit
Nasmaak: Toetsen van noot, honing en hout, loop bitter uit.

16,8° Plato - 25 EBU - 45 EBC

Naam van het Bier: ZonderiX Tripel SPECIAAL

AlcVol%: 10% (met champagnegist opgewaardeerde Zonderik Tripel)
Kleur: Goudblond/Amber
Soort: Complexe, ongefilterde Tripel met nagisting op fles - houtgelagerd
Geur: Fruitig (esters afkomstig van de gist: banaan), kruidig
Smaak: Zachte na-bitterheid,  kandij, komijn, hout (eik - vanille), volmondige - maar toch doordrinkbare tripel
Nasmaak: Honing en houttoets - hopbitterheid

20,0° Plato - 25 EBU - 25 EBC

Naam van het Bier: Zonderik100 

Alc. Vol.%: 7,00%
Type gisting: Hoge gisting met hergisting op fles met Pilsmout, tarwemout, haver, rogge, Belgische hop (Magnum, Golding)
Kleur : Hoogblond
Serveertip: koud serveren (4°C) in een droog kelkglas. Uitschenken met vorming van een mooie schuimkraag. Het bier kan klaarhelder uitgeschonken worden door ongeveer 1 cm bier in de fles te laten. Het gistdepot blijft op die manier achter in de fles. De consument kan zelf beslissen of hij/zij het gist wil degusteren. 

17,20°Plato - 30 BU - 12,00 EBC 

 


Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro