Nieuws Banner

Streekbier Zonderik is plezierbier

Streekbier Zonderik is plezierbier

Zonhoven - Deze week begint een brouwerij in Lochristi met het brouwen van de eerste 2600 flesjes (correctie 2600 liter = 7800 flesjes van 33cl.) ZonderikDat is een nieuw streekbiertje met een smaak tussen een licht en een zwaarbier.

"Zonderik is een plezierbier", zegt Delhaize-zaakvoerder Luc Van Esch. Het is een bier dat toegankelijk is voor iedereen: heer of dame, zegt hij. Het zal allsinds verkocht worden in de winkel van Luc. "Maar ik ga het niet exlusief voor mezelf houden. Iedereen die dat wenst mag het in de rekken of achter de toog zetten", zegt hij."

Ik ben met het initiatief gestart nadat ik met enkele vrienden een themaweekendje'leer bierbrouwen' heb gevolgd. Lucs bierproject heeft wel wat vertraging opgelopen. Een Deense brouwer had bezwaar ingediend tegen de naam: Holstenbier. Die had er ook een op de markt het zogenaamd 'Holsteinbier' (correctie 'Holsten Pils'). Samen met het bier wordt er een nieuwe stripheld gelanceerd, gegreëerd door de Zonhovense tekenaar Geert De Sutter. 'Zonderik' komt op het etiket te staan en op papieren onderleggers.

Bron: Het Belang van Limburg, 23/01/2009

Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro

Comments