Nieuws Banner

Lancering Zonderik XII op 12/12/12 om 12:12:12

Zonderik XII is er. Op de valreep. Gisteren werden reeds 1.300 flessen van 75cl. geleverd. Vandaag evenveel zelf te kleven etiketten. Morgen op 12/12/2012 lanceren we de Zonderik XII vanaf 12:12:12 in Brasserie De Bierkaai te Viversel Heusden-Zolder. 

Zonderik XII is een uitzonderlijk zwart straf bier dat past in de categorie "gerstewijn", ook wel gekend onder de Engelse term Barley Wine". Zonderik XII heeft een opvallend hoog alcoholgehalte (12,0vol% alc). De romige, moutige smaak wordt hierdoor nog meer geaccentueerd. De fijne aroma's van Zonderik XII zijn opvallend aanwezig: eerst komt een toets chocolademout je tegemoet, in de nasmaak neemt duidelijk de gebrande en koffie-achtig smaak over, samen met een verwarmende gloed die voortkomt uit de alcohol. Zonderik XII is een vineus bier met een opmerkelijke Port afdronk.

Zonderik XII is een uitstekende gezel voor een koude winterse avond, kan prima gepaard worden met een stevige maaltijd maar zal evenzeer gesmaakt worden als aperitief of degustief!

Zonderik XII kan tevens, kortstondig opgewarmd tot 60a70° met eventueel toevoeging van wat suiker naar smaak, geserveerd worden als Gluhbeer. Zo ontstaat een totaal nieuwe ervaring van bier degusteren. Een absoluut aanrader. 

Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro

Comments