Nieuws Banner

Erkenning Zonderik/Columbus als Limburgse Bierfirma

Erkenning Zonderik/Columbus als Limburgse Bierfirma

Wij zijn verheugd met Zonderik/Columbus de erkenning te mogen krijgen van Zythos als erkende Limburgse bierfirma. Limburg telt slechts vijf brouwerijen en twee erkende bierfirmas, wij zijn er één van!

Op haar Algemene Vergadering van 29 januari 2005 te Herentals heeft de vzw Zythos een nieuwe indeling van de Belgische bier- en brouwerijwereld goedgekeurd. Samengevat komt de indeling die onze vereniging vanaf 7 maart 2005 (na afloop van het Zythos BierFestival) hanteert neer op het volgende, geformuleerd als standpunt van de vzw Zythos :

“Zythos vzw onderscheidt in de Belgische bier- en brouwerijwereld drie categorieën van ondernemingen:

1. Brouwerijen: dit zijn ondernemingen die over eigen brouwinstallaties beschikken en deze ook daadwerkelijk gebruiken voor het brouwen van hun bieren;

2. Bierfirma’s: dit zijn ondernemingen die eigenaar zijn van een of meer eigen, originele bieren en deze als hoofdactiviteit zelf commercialiseren, maar zelf niet over een brouwinstallatie beschikken om ze te brouwen;

3. Bierhandelaars: dit zijn ondernemingen die zich hoofdzakelijk met het commercialiseren van bieren van anderen bezighouden.”

Meer info : http://www.zythos.be/acties/actie-bierfirma/toelichting.html

Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro