Nieuws Banner

Luc lanceert ambachtelijk bier-ijs

Luc lanceert ambachtelijk bier-ijs

Zonhoven - Luc Van Esch, de man die enkele maanden geleden het Zonhovense Zonderik bier lanceerde, heeft een nieuw Zonhovens streekproduct ontwikkeld: Zonhovens bier-ijs met de naam Zonderik.

Het 'natuurlijke' Zonderikbier, dat gelanceerd werd samen met de Zonderik-stripfiguren, krijgt er nu een broertje bij met romige ijssmaak. "Het ijs wordt ambachtelijk bereid op basis van verse hoevemelk en een siroop op basis van rietsuiker en Zonderikbier", zegt Luc. "Bewaarmiddelen of kleurstoffen worden niet gebruikt"

Volgens de legende - althans zoals verteld wordt door de stripfiguren werd het bier al gebrouwen in de prehistorie in de buurt van de Zonhovense Holstenen. Het recept zou destijds gestolen zijn maar de dieven slaagden er evenwel niet in het na te maken. Ze produceerden een vocht dat later bekend werd als jenever.Dit is een verwijzing naar de aloude twist tussen Zonhoven en Hasselt. 'Nu voegen we met dit ijs een extra dimensie toe aan dit verhaal omdat de vroegere melkproducent Lilac in beeld komt',zegt Luc. "Dat was lang een van de bekendste bedrijven uit Zonhoven." Luigi en Griet van de gemeente vinden het ijs alvast heel lekker. "Het wordt vandaag gelanceerd op de Pruuverij op het Kerkplein",zeggen ze. (Willy Vandael)

Bron: De Zondag 28 juni 2009

Columbus Management BVBA hosted by Hostyou powered by Sycro